Despre autenticitate

Vreau sa traiesc autentic. Chiar daca traiesc intr-o lume si o cultura care ma indeamna sa ma integrez. O lume pe care o simt ca-mi sopteste ca ar trebui sa fiu si eu la munca intre 9 si 6, care imi arata ostentativ peste tot care sunt noile trend-uri in materie vestimentara, care ma indeamna sa fiu mai slaba, care imi tipa in urechi cum sa-mi educ copilul. Si ce daca am 10 kg in plus? Ce daca am ales sa fiu libera si sa nu-mi dicteze tot timpul cineva ce sa gandesc, cat sa gandesc, intre ce ore sa gandesc/sau sa nu (de cele mai multe ori)?! O astfel de lume este obositoare si imi ucide spiritul.

E un demers greoi deoarece aceste influentele date de societate de cele mai multe ori nici nu le constientizez, dar este greu mai ales pentru ca nevoia de aparatenenta si integrare este si mai mare. Binenteles ca-mi doresc sa ma placa ceilalti , imi doresc sa apartin unor grupuri si oameni si mai ales imi doresc sa fiu apreciata pentru munca pe care o fac si care ma implica foarte mult intre oameni. Insa ca sa ma placa ei, mai intai trebuie sa ma plac eu intru totul.

Asa ca vreau sa-mi asum limitele, pentru ca doar in felul asta le voi putea depasi; sa-mi constientizez imperfectiunile si vulnerabilitatile si sa le accept ca fiind umane si sa le iubesc asa cum sunt. Vreau sa-mi cultiv spiritul critic si sa filtrez informatiile, fiindca numai asa voi putea sa ma dezvolt armonios si ii voi putea insulfa copilului meu valorile reale care sa-l ghideze in viata. Vreau sa-mi cultiv increderea in mine pentru ca numai asa voi putea crea si fotografiile mele vor exprima ceea ce gandesc si ce vad cu ochii mintii si mai ales vreau sa traiesc din toata inima.

Si acestea fiind spuse, postez acest articol care intr-un fel ma arata vulnerabila. Dar si ce daca!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s